موقعیت جغرافیایی
راهنمای سفر به شهرستان کارون
در اسفندماه 1390 منطقه کوت عبدالله با تصویب هیات وزیران از اهواز جدا و شهرستان کارون تشکیل گردید. این شهرستان با مرکزیت شهر کوت عبدالله و شهر جدید شیرین شهر آخرین سرشماری جمعیت آن105 هزار نفر است و دارای 47 روستا در دوبخش مرکزی و سویسه می باشد جمعیت این شهرستان با مناطق الحاقی 230 هزار نفر می باشد.
راههای دسترسی:
از تهران تا شهرستان کارون را ميتوان از سه طريق هوايي، جادهاي و ريلي طي كرد.
مسیر هوایی: اگر قصد سفر به این شهرستان دارید، از طريق مسير هوايي را داريد ميتوانيد مستقيم از تهران به سمت اهواز پرواز كنيد. با هواپیما یک ساعته به اهواز میرسید. و از فرودگاه تا کوت عبدالله مرکز شهرستان کارون 30 دقیقه است .
حتي اگر به دليل ازدحام مسافران نوروزي موفق به تهيه بليت پرواز تهران به اهواز نشديد، ميتوان به آبادان پرواز کنید. فاصله آبادان تا کوت عبدالله تنها 100 كيلومتر است و ميتوان اين فاصله را به صورت زميني طي کنید.
مسير ريلي: مسير ريلي تهران گزينه ديگري براي سفر به این شهرستان است. باتوجه به اينكه فاصله شهرهاي اهواز با شهرستان کارون تنها 5 كيلومتر است، ميتوان با قطار از تهران به اهواز بروید، و از ايستگاه قطار تا کوت عبدالله 15 هم با تاكسي بروید. روزانه دو قطار از تهران به سمت اهواز حركت ميكند.
مسير جادهای: اگر مسير زميني را براي سفر به شهرستان کارون را انتخاب كردهايد، در سفر جادهاي از تهران به اهواز مناظر زيبايي را شاهد خواهيد بود و از استانهاي قم، مركزي، لرستان هم در طول مسير عبور ميكنيد.
روزانه تعداد زيادي اتوبوس در مسير تهران به سمت اهواز در تردد هستند و تقريبا همه تعاونيها و شركتها حمل و نقل مسافر در اين مسير فعال هستند. مدت زمان سفر با اتوبوس از تهران تا اهواز حدود 14 ساعت است.
غذاهای محلی:
از جمله جاذبه های گردشگری شهرستان کارون، غذاهای محلی مردم عرب می توان به (امطبگ یا دم پخت مرغ)،امگشت(برنج همراه با ماهی تن)،امفطح(برنج و گوشت قرمز آب پز شده)،معلوگه (ماهی شکم پر گه بعداز پخت با پیاز و کشمش درون خورش قرار می گیرد.و..
کمپ و شب مانی در شهرستان کارون:
با توجه موقعیت شهری امکان کمپ در این شهرستان کارون و مرکز شهر وجود ندارد. درحال حاضر با تلاشهای بسیار زیاد اداره میراث این شهرستان کارون برای شب مانی در روستای علوه و در مضیف حاج حسین همراه با پذیرایی عالی (قهوه ،چای ترش و غذا محلی )می تواند. در آرامش و در کنار مردم خون گرم این روستا استراحت و شب را به صبح برسونید.
خرید و سوغات :
از دیر باز هنرمندان چیره دستی را پرورش داده است. که نخ ریسی و تولید نخ از جمله کارهای رایج در بین صنعتگران این شهرستان می باشد. که محصولات با کیفیت جهت بسیاری از تولیدات مانند جاجیم بافی،البسه محلی، بخصوص عبابافی(بشت)
دیگر صنایع دستی این شهرستان حصیربافی و اخرازه بافی ست ،عسل، چای ترش و محصولات کشاورزی، کنجد، خرما، در این شهرستان می توان تهیه کرد.
گشت گذار :
مرکز شهرستان کارون، کوت عبدالله در جنوبی ترین قسمت اهواز به سمت آبادان و در موازات رودخانه کارون قرار دارد. که همین موضوع این شهر را به قطب گاومیش داری در خوزستان معرفی کرده است. و به عنوان یک صنعت بومی در اقتصاد و معیشت بسیاری از مردم منطقه نقش مهمی دارد.
تولیدات لبنی آن دارای محبوبیت خاصی در بین شهرهای همجوار بخصوص اهواز دارد. از این رو بخش از لبنیات اهواز را تامین می کند. و در مرکز شهر فلکه الغدیر و در سمت راست آن بیمارستان سینا با خدمات اورژانس،و در موازات آن حلال احمر،دانشکده نفت در نزدیکی هم قرار دارند.
نیم نگاه به روستاهای و جاذبه های گردشگری شهرستان کارون
روستای عطیش (قطب گردشگری آبی و توربافی شهرستان کارون)
روستای ابو دبس (قطب تولید خرمای باکیفیت شهرستان)
روستای غزاویه بزرگ (قطب تولید انگور شهرستان)
روستای علوه (روستای بوم گردی و تنها تولیدکننده چای قرمز یا همان چای ترش منطقه)
روستای چمیان (روستای سبدبافی)
روستای ابومشیلش (تاکستان منطقه)
روستای بهر و روستای آهنگران (تولیدکننده ترشیجات شرق کارون)
روستای مظفریه (تولیدکننده کلوچه خاص شهرستان کارون)