اهوازپیشینه :
بانی و تاریخ بنای اهواز مشخص نیست. عیلامیان در 4000 سال قبل در حدود فعلی اهواز، شهری بنام اوکسین بنا کرده بودند. اردشیر ساسانی به تجدید بنای این شهر اقدام نمود. شهر در اصل هرمزاردشیر نام داشته و در منابع تاریخی بهصورت هرمزاوشیر هم گفته شده است.
میگویند که که اردشیر ساسانی دو شهر جدید در کنار هم بنا کرد که یکی را هرمز¬اردشیر و دیگری را اوجستان نامید. همین واژه اوجستان بود که به عربی هوز و جمع آن اهواز شده است. این شهر تا اواخر قرن پنجم هجری آباد بود و پس از آن رو به ویرانی نهاد.
در زمان ناصرالدین شاه در نزدیکی شهر قدیم اهواز شهرکی بندری ساختند و بهنام ناصرالدین شاه، شهر ناصری نام نهادند. از سال 1314 به تصویب هیأت وزیران، اهواز نامیده شده است.
نامهای قدیمی اهواز اکسین، تاریانا، هرمزاردشیر، رامشهر و ناصری یا ناصریه بوده است. احداث راهآهن سراسری و تأسیسات اکتشاف نفت سبب توسعه و پیشرفت اهواز گردید.
اهواز در روزگار ساسانیان از شهرهای مهم خوزستان بهشمار میرفت و از مراکز عمده صنایعنساجی خوزستان بود. و یکی از کانونهای مسیحیت در ایران و از اسقفنشینهای خوزستان محسوب میشد.
علاوه بر این، این شهر از مراکز عمده بازرگانی بوده، و نیز بهواسطهی واقعشدن در کنار رود کارون- که قابلیت کشتیرانی داشته- محل مناسبی برای تجمع مالالتجاره و داد و ستد بهشمار میرفته است.
راههای رسیدن به اهواز:
از تهران تا اهواز را ميتوان از سه طريق هوايي، جادهاي و ريلي طي كرد.
مسیر هوایی:اگر قصد سفر طريق مسير هوايي را داريد ميتوانيد مستقيم از تهران پرواز كنيد. با هواپیما یک ساعته خواهید رسید.
حتي اگر به دليل ازدحام مسافران نوروزي موفق به تهيه بليت پرواز تهران به اهواز نشديد، ميتوان به آبادان پرواز کنید. فاصله آبادان تا اهواز تنها 100 كيلومتر است و ميتوان اين فاصله را به صورت زميني طي کنید.
مسير ريلي:اگرمسير ريلي را براي سفر به این شهرستان انتخاب کرده اید، روزانه دو قطار از تهران به سمت اهواز حركت ميكند.
مسیر جادهای:مسير زميني را براي سفر به اهواز را انتخاب كردهايد، در سفر جادهاي از تهران مناظر زيبايي را شاهد خواهيد بود و از استانهاي قم، مركزي، لرستان هم در طول مسير عبور ميكنيد. روزانه تعداد زيادي اتوبوس در مسير تهران به سمت اهواز در تردد هستند.
و تقريبا همه تعاونيها و شركتها حمل و نقل مسافر در اين مسير فعال هستند. مدت زمان سفر با اتوبوس حدود10 ساعت است.
مکانهای دیدنی اهواز، کجا بگردیم؟ جاذبه های گردشگری
برخی از آنها عبارتند از: بنای معینالتجار، پل سفید، دانشکده ادبیات و علومانسانی، ساباط جنب خانه معینالتجار، هشت بنگله (منازل سازمانی راهآهن)– لینک جاذبه های گردشگری مراجعه کنید.
گشت گذار در بیرون اهواز از دست ندهید.
غذاها،چه بخوریم؟
لشکر آباد یکی از مناطقی عرب نشین است،و در میدان روبروی دانشگاه چمران اهواز قرار دارد.
بازار فلافل لشکرآباد با طعم بی نظیر خود همه را به سوی خودش جذب می کند.
پیشنهاد می کنم حتما فلافل لشکر آباد را امتحان کنید.
خرید و چه بخریم؟
در این شهرستان محصولات تولید شده از حصیر و خرما از جایگاه ویژهای برخوردارند. یکی از صنایعدستی مشهور اهواز، میناکاری بر فلزات طلا، نقره و قلمزنی بر آن است. بهواسطهی ارزش و اهمیت این صنعت دانش میناکاری در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت شده است.
همچنین میتوان به میناکاری صابئین مندایی در اهواز که منحصر بهفرد بوده و دارای نشان یک ریاست جمهوری است، گلیمبافی، قالیبافی (تابلو)، حصیربافی، بوریابافی، معرق، محرق، سفالگری، مشبک، کپوبافی، سازسازی، سراجی، تراش سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی، البسه محلی، انواع عروسکهای دستساز، شیشهگری با حرارت مستقیم و … اشاره کرد.